Почетна Разно

Разно

Меморијали Првог светског рата на простору Републике Српске и од интереса за Републику Српску...

Изложба и каталог Меморијали Првог светског рата на простору Републике Српске и од интереса за Републику Српску са простора Федерације БиХ
Витезови Карађорђеве звезде са мачевима

Витезови Карађорђеве звезде са мачевима

Књигуa која отрже од заборава не само имена већ и дела овенчаних славом најхрабријих ратника, који су за домовину дали све, а нису тражили иишта.
За част отаџбине

За част отаџбине

Штиво нашег познатог новинара и публицисте не спада у ред историографских дел, већ у ону врсту казивања о рату где у центру пишчеве пажње нису догађаји, него људске судбине у ратним сукобима.
Српски добровољачки покрет 1912-1918

Српски добровољачки покрет 1912-1918

Илија Петровић написао је своју нову најобимнију и најцеловитију студију о српском добровољачком покрету 1912 - 1918. године.
Поменик светих српских ратника мања

Помен светих српских ратника 1912 – 1918

Друкчији приступ добровољачком покрету и нови подаци о њему разбијају шаблоне који су отежавали и, чак, онемогућавали да се до краја сазна истина о нашој прошлости
Век рата

Век рата

"Контролишите нафту и тиме контролишете читаве нације", рекао је Кисинџер.
Српска трилогија

Српска трилогија

Стеван Јаковљевић је успео у свом науму да у виду књиге „подигне“ споменик својим саборцима и то у свакој кући у Србији.

Бесмртни ратници ваљевског краја у ратовима 1912-1918.

Назив књиге: Бесмртни ратници ваљевског краја у ратовима 1912-1918. Аутор: Радојчић Милорад Издавач: Међуопштински историјски архив Ваљево Година издавања: 2014.Ауторов начин излагања креће се од ширег ка ужем, пгго је утицало да сам увод дат чак у...
Витезови Црногорског среза

Витезови Црногорског среза

Ово није само књига која нуди допуну до сада истраживане историографске грађе о овде задатој теми, већ и много више од тога.
Портрети учесника Великог рата

Портрети учесника Великог рата

Изложба Портрети учесника Великог рата настала је од одабране грађе из приватних збирки и из казивања потомака – унука и праунука ратника књажевачког краја.